skönt att vara hemma igen!!

sitter här vid datorn hemma i vårat hem! hur skönt som helst!
det bästa är att det är lugnt och skönt och dessutom går vårat iternet snabbt som vinden i jämförelse!!
vaknade gärna halv 5 imorse det va spännande..... andreas hade åxå vaknat, så vi gav  oss ut på en liten promenad vid 7-tiden ute och promenerade i ca 1 och en halv timme sen inhandlade vi lite frukost och gick hem, sjukt gott med vanlig frukost!!!

massa kramar

Sitter nu på tåget på väg från arlanda. Ska bli riktigt skönt at...

DSC00042
Sitter nu på tåget på väg från arlanda. Ska bli riktigt skönt att komma hem. Mest längtar jag efter min egen säng.

sista dagen i kuala lumpur

hej hej

har nu lyckat klara av 3 veckor i malaysia det har varit helt underbart men det ska samtidigt bli ganska skont att komma hem till kylan, for dit bar det av imorn, tidigt som attan!!
har haft nagra lite mer hektiska dagar i KL an den ovriga tiden.
har kollat runt i manga helt gigantiska shoppingcentrum, helt otroligt!!!!
va i chinatown idag och shoppade lite pa en marknad sa da fick vi pruta lite, ganska skoj!
avnjot en gormet middag idag....
den utspelade sig pa mcdonalds iform av en burgare och cola (andreas har langtat)
nej nu maste jag ga och organisera upp min vaska lite sa jag far med mig alla pinaler hem.

ses snar puss och kram sandra

tillbaka i mersing

efter ett par skona, lata dagar pa tioman ar vi nu tillbaka i mersing.
har precis avnjutit annu en god middag. (tog givetvis samma kineshak som sist, och det va precis lika gott om inte godare!) ska bege oss av till kuala lumpur imorn for snart bar det av hemmat igen.... :(
men det ska samtidigt bli skont att komma hem igen (och jag kanske ska vara lite patetisk ocksa jag saknar faktiskt att jobba lite, illa eller vad?)
pa tioman hande det inte mkt. vi tog det lugnt, lag en stund pa stranden om dagarna, dessvarre va hela stranden belammrad av sandflugor som va fruktansvart irriterande och sa va hela himmlen tackt av dis, pga av att nagra sma pajsare i indonesien hade bestamt sig for att just nu va en valdigt bra tidpunkt att branna upp en massa skog (tydligen ngt dom va tvugna att gora men men)
hittade en valdigt trevlig liten strandbar som vi tillbringade kvallarna vid, valdigt lungt och sansat faktiskt inte mer an 4 drinkar
(ganska anvarsfullt eller? ett annat alternativ ar att toaletten spolades med hink sa man ville inte dricka for mkt, tank er sjalva om man rakar ma lite daligt, gar och halsar pa ullrik och sen maste sta och titta pa vad man har astakommit medans man forsoker spola ner det med en hink... och jag kan saga det att det ar inte sa ofta man lyckas spola pa forsta forsoket! inte sa trevligt!)
for ovrigt hade en kille som jobbade pa restaurangen precis dar vi bodde pa tioman fangat in en orm en liten en, visade sig vara en bebis pyton pa garden ca 5 meter fran varat lilla hus!!!!

det va ju aven ett par (!?) barn som bodde pa vid oss, en av ungarna rakade va lite latt overviktig, sa nar vi sitter pa varan veranda en dag kommer han lubbandes stannar precis utanfor oss och spyr i en buske (en annan trevlig liten anekdot !?)

hinner nog med att skriva nagon gang till innan vi kommer hem

ha det sa bra sa ses vi snart!
kram kram

Lata dagar på tioman

Ligger just nu på vårat rum och latar oss efter en förmiddag på stranden med lite snorkling, såg faktiskt en muräna den va runt en meter och lite till, och faktisk ganska läskig. Men vi såg ganska många färgglada fiskar också. En rogivande förmiddag!

andrade planer

det blev lite andrade planer, som ni vet skrev jag tidigare att vi troligtvis skulle aka till singapore, men det visade sig ganska snart att detta resmal inte hamnade inom ramarna i varan noga utraknade resbudget...
sa nu sitter vi i mersing och ska aka over till Tioman island imorgon. ska bli skont med lite sol och bad nu efter ett par regninga dagar. igar akte vi fran alor setar till K.L inte den basta bussresan i mitt liv, det tog mycket langre tid an beraknat pga av att de flesta i detta land ar muslimer och just nu sa pagar ju ngt som kallas ramadan, sa fort solen gatt ner sa maste vi stanna bussen for da ska alla vraka i sig mat. jag och andreas fick snallt sitta och vanta for vi hade ju redan atit innan bussen gick.
nar vi kommer ivag igen sa gar bussen inte sa fort...
det ar fel pa bussen....
vi vantar tills nasta buss kommer och far tranga in oss allihopa i den....
sjalvklart hittar jag ett sate dar flakten ar sonder....
den gar inte att stanga av...
sa jag far snallt sitta dar i isvindarna och frysa ihjal....
detta kanske inte later som varsta problemet for er andra, men alla malayer tror eftersom att det ar varmt -pa dagen sa maste man vraka pa flakten sa mycket man kan for att kompensera.....
det va iaf kallt men jag overlevde utan storre biverkningar....
val i K.L hittar vi ett billigt hostel nara busstationen, anledningen till att det va sa billigt va nog pga att det inte fanns nagra lakan och flakten lat sa mkt sa jag trodde att den skulle flyga av vaggen och halshugga oss bada  men men, lite spartanskt leverne ar aldrig fel! sov hyfsat bra med min handduk som tacke... :)
nu ar vi i mersing en trevlig liten hala, har precis avnjutit en valdigt god middag pa ett kines stalle!

hoppas ni alla har det bra dar hemma och tar hand om er!
KRAM KRAM

det forsvann

kan ju klaga lite som alla andra att nar jag skrivit ett hyfsat langt inlagg sa fosvann allt men jag vet inte vem jag ska skylla pa sjalva bloggen eller det faktum att vi faktiskt sitter pa en o i malaysia som kanske inte har den basta eller sakraste uppkopplingen!

igar va vi i kuha (den storsta staden har pa on) och tankte att den staden kanske har ngt roligt att erbjuda oss eftersom vadret inte ar det basta, men da trodde vi for mkt kan jag saga! vi var dar i 2,5 timmar och det anda vi lyckades astakomma var att inhandla 2 skarp till andreas nagra blasor pa mina fotter och att vi sag ut som 2 drankta katter for att himmlen bestammde sig for att oppna sig nar vi ar ute och vandrar omkring!
iaf. nu har det varit lite gramulet och regnigt har i tva dagar sa vi funderar pa att rora oss vidare nerat, kanske till singapore. tror att det ar battre vader dar!
vi far se,

och tezzan jag lovar att jag ska forsoka sprida sa mycket positiv energi omkring mig nar jag kommer hem som mojligt!
nu ar det bara 10 dagar kvar! hjalp! snart tillbaka till den gamla vanliga vardagen, gra, trist, snoslask! men det positiva med att komma hem ar att fa traffa alla vanner och familj igen, saknar er!

skriver mer en annan dag (nar det hant ngt mer spannande) 
ha det bra kram sandra

bilder

for ovrigt sa finns det nu lite mer bilder pa andreas sida, som sagt lanken ner till hoger!

efter en spannande dag pa en scooter

hade en valdigt trevlig kvall igar med andreas gamla barndomsvan Bjorn och hans kompis Jonas, vi har traffat pa dom nagra ganger under varan vistelse i malaysia men det har andreas skrivit mer om, iaf sa hittade vi ett jatte mysigt litet hak att ata middag pa, nar notan kommer in sa inser vi att vi har atit for 300 ringgit( ca 600 sek) allihopa, men overst pa denna nota star det gin & tonic och 11 strack dragna efterat, vi hade visst bestallt in 11 stycken.... det roligaste ar att dom kostar totalt 77 ringgit det ar alltsa ungefar 150 sek dyrt va?? hade iaf en valdigt bra kvall med god mat och dryck och sjalvklart valdigt trevligt sallskap!

idag har vi haft en ganska rolig dag lite daligt vader sa vi bestamde oss for att hyra en scooter vilket kostade oss 25 ringgit (50 sek) for 24 timmar. borjade att aka lungt och stillsamt, man vet ju aldrig hur galna malaysierna ar bakom ratten. men efter ett tag upptackte vi att dom inte va sa farliga sa da borjade andreas blasa pa (sa fort man nu kan blasa pa nar man aker scooter). stannade till vid ngt som kallas oriental village, man skulle ganska latt kunna pasta att det stallet va ett dragplaster for turister. ungefar 20 butiker som saljer exakt samma sak, men men. den stora attraktionen pa detta stalle var en linbana som vi genast kastar oss in i, som tar oss 705 meter over havet. lite skrammande ibland nar man tittade ner men ska man upp sa ska man! (och mamma du hade aldrig klarat av det, inte ens med tankarna fulla av pannkakor!) val uppe sa var det en helt underbart fin utsikt! man  kunde ga ner sa man gick pa ngn slags hangbro ganska haftigt! val nere pa marken fortsatter vi varan scooterfard till ett vattenfall valdigt fint, men sen sa va ju den egentliga attraktionen pa detta stalle 7 kallor som lag ovanfor vattenfallet, sa det va ju bara att borja traska en 600 meter uppat i trappform! ni ska se min rumpa nu.... jag var kaske inte den roligaste att ga den biten med, har en kansla av att jag kan ha klagat en del men det va nog inte sa farligt...
val uppe pa toppen var det faktiskt 7 kallor dar (det va ingen som lurat mig och tackar fan for det!)
valdigt fint men till raga pa allt sa hade vi ju sjalkvklart inte badklader med oss sa vi kunde ju inte direkt svalka oss i dessa underbara svala kallorna nej nej! sa vi fick noja oss med att vada runt lite i vattnet. och aven tvatta bort allt svett som bokstavligen talat rann ner for ansiktet! ackligt men sant!
sen va det bara att traska nerat och bege oss hemmat for lite lunch (vid halv 5 men men) overallt man tittade under var lilla tur sa fanns det apor till en borjan sa blev man lite imponerad av att det sprang apor fritt men efter ett tag blev det mer som om dom skulle sitta dar varje gang man sag en apa sa blev det mer en reaktion iform av ja, ja.
det roligaste va ju nastan att nar vi satt i linbanekabinen pa vag ner fran berget sa ser vi i en motande kabin ett valbekant anskikt namligen A-K's syster. och aven detta bekanta ansikte sag vi nar vi akte ifran vattenfallet/kallorna, men jag tror dessvarre inte att hon sag oss!

nu far ni ha det sa bra och ta hand om er allihopa! massa kramar!!

valbehovd paus....

har nu hittat ytterligare ett internet stalle, kannde att vi behovde en paus fran solen, borjar omma lite i skinnet nu sa jag tror nog for var egen skull att vi inte ska vara i solen just nu.
tyvarr sa ar inte datorerna eller internet av det snabbaste slaget har sa bilder far vanta tills vi hittar ett battre stalle, tar san fruktansvard tid att ladda upp dom.
idag bytte vi hostel till ett battre stalle som dessutom ar billigare och dom tillhandahaller med lakan pa det har stallet, vilket dom inte gjorde pa det stallet vi bott dom senaste tva natterna. sa det kanns bra.
va och at pa ett jatte mysigt stalle igar. det va ett malaysiskt hak, nar vi kom dit kannde vi oss lite ensamna, men trostade oss med att det faktiskt satt manniskor vid ett annat bord i restaurangen, men nar vi kliver in sa inser vi att det va hela personalstyrkan som satt och tog det lugnt, men nar vi kom da blev det rorelse pa alla. menyn va pa malaysiska sa det va ju inte det lattaste att veta vad man skulle bestalla men vi hade en valdigt vanlig servitor som hjalpte oss genom att oversatta till engelska. fick in ett varsit fat med ris och ett antal skalar med tillbehor i form av soppa, rakor och gronsaker. valdigt gott!
ha det bra! kram

nu pa langkawi

nu har vi forflyttat fran ostsidan av malaysia till vastsidan till en o som heter langkawi. mycket trevligt! och dessutom mycket battre vader. har forsokt att fila lite pa brannan och som alltid ar man ju lika duktig pa att anvanda sollotion sa just nu ar jag mer rod an brun! men hoppas ivrigt pa att denna grisskara kulort ska overga i en mer brun ton vilken minut som helst! har varit pa underworld idag ett undervattens akvarium skulle man kunna saga mycket trevligt! manga fiskar och en och en annan haj! har fixat lite bilder ocksa men dom ligger pa andreas sida sa for er som inte vet finns det en lank ni kan trycka pa som tar er till andreas sida, ganska langt ner till hoger. kanndes lite onodigt att lagga upp bilderna tva ganger.

hoppas ni har det bra dar hemma i svedala!

och alexander far garna sova hos mig men vet inte riktigt om jag skulle palla 3 veckor med den lilla busen!
pussa julia och alexander fran mig!

antligen i malaysia

ja sa nu va vi har. na far ha lite fantasi nar ni laser detta, som sagt alla bokstaver finns inte.
det dar som jag skrev om att sitta i malaysia och svettas ar sant!!
skulle ju nu kunna forklara or er alla om varfor jag inte har bloggat sen vi kom hit, men helt arligt talat finns det ingen bra forklaring, det anda jag kan saga ar att latheten slog in direkt da semestern tog vid!
nu sitter vi pa perhentian island pa ostkusten, det ar inte allt for bra vader sa vi tankte efter 3 natter har dra oss vidare till vastkusten dar det ar i princip garanterad sol!
men varmt ar det. har varit ute och paddlat kanot idag kommer nog alldeles sakert ha traningsverk, men det vorke konstigt om jag fick det da min kropp i ovrigt at valdigt atletisk!
skriver mer senare och forhoppningsvis kanske vi kan ladda upp lite bilder da med!

ha det bra allihopa!
nu ska jag ga och lata mig pa stranden! kram

ja ha nu ska man försöka sig på detta då

har nu med simons hjälp fått hjälp att fixa mig en blogg, har med mina egna flinka fingrar (och internet med alla dess hex-koder och självklart så har ju Andreas funnits med i bakgrunden , han är ju trots allt lite bättre på det här med datorer...) fixat iordning sidan så den har blivit lite gamalt hederligt retro 70-tal. inte helt illa tycker jag. tänkte att jag skulle passa på att skriva lite medans man har alla bokstäver på tangentbordet, för om inte länge bär det av till malaysia, där de pratar ett konstigt språk som inte innefattar å ä eller ö. skriver mer snart men då sittandes ngn stans i malaysia och svettas.....
until next time...